Zeilvakantie, mooiste vakantie die er is

Een zeilvakantie is een van de mooiste vakanties die er zijn. Met je vrienden of familie zit je op een prachtige tweemaster en zeil je van eiland naar eiland. De zon straalt en je ziet hoe het land achter je steeds kleiner wordt. Dolfijnen laten zich af en toe zien en zwemmen met het schip mee. Rust geeft een zeilvakantie ook. Je kunt heerlijk genieten van een welverdiende vakantie. Het boegwater spat soms hoog op en een frisse wind waait door je haren. Er zijn veel dingen die een zeilvakantie bijzonder kunnen maken.

Eigenlijk kan je overal waar water is een zeilvakantie houden. Kort bij huis kan je de Noordzee ontdekken. Mocht de zee iets ver gegrepen zijn dan kan je altijd nog het IJsselmeer op. Het IJsselmeer waar het vaak kan spoken en de mooie Friese manieren zijn geschikt voor een zeilvakantie dicht bij huis.

Nog mooier natuurlijk is zeilen in Kroatië of een andere exotische plek. Je bent daar bovendien meer verzekerd van goed weer.

Meewerken

Ongetwijfeld de belangrijkste spelmaker bij een zeilvakantie is het weer. Wanneer het hard regent moet je misschien wel de hele tijd benedendeks zitten. Daarnaast kan de wind ook tegenwerken. Misschien waait het te hard zodat je een beetje bang wordt. Of er is helemaal geen wind en moet je constant op de motor varen.

En dan is er natuurlijk nog het zeilschip. Je kunt ze in alle soorten en maten huren. Er zijn de kleine bootjes die geschikt zijn voor de meren. Op prachtige tweemasters kun je de eilanden in Griekenland aandoen. Een flottielje zeilen is ook absoluut een aanrader. Het is maar wat je van je zeilvakantie wilt maken.

Naast genieten, ook werken

Je moet niet raar opkijken wanneer je tijdens een zeilvakantie de handen uit de mouwen moet steken. Je moet het dek schrobben, de mast in klimmen en misschien moet je wel aan het roer staan. Vaak is dat niet alleen leuk maar ook nog leerzaam. Wanneer je terugkomt van jouw zeilvakantie kun je misschien zelf wel een kleine boot varen. Je weet immers wat te doen bij een draaiende wind en kunt zonder problemen een haven in varen.

Maar je kunt natuurlijk ook helemaal niets doen tijdens de zeilvakantie. Je gaat lekker in de zon op het dek ligging en leest het boek wat je al zolang had willen lezen. Of je babbelt wat met je vrienden en speel gitaar tot diep in de nacht. Wanneer het ochtend wordt neem je een verfrissende duik.

Nieuwe vrienden

Een zeilvakantie naar Griekenland duurt vaak een paar weken en het schip is ook groter dan wanneer je een dagje op een meer bij je in de buurt gaat zeilen. Vaak is er dan een bemanning aan boord die voor je zeilt en kookt. Wanneer je erg ervaren bent dan kun je misschien wel een groot schip huren zonder bemanning. Want het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de bemanning helemaal niet bij je vrienden past.

Tijdens dit soort langere zeilvakanties ga je ook andere mensen ontmoeten. Op het schip zelf ga je kennis maken met deze mensen die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. De bemanning ken je misschien van wat plaatjes op het internet of een brochure.

Het zal dan ook vreemd zijn wanneer je tijdens zo’n zeilvakantie geen nieuwe vrienden maakt. Je zit tenslotte een paar dagen samen op een betrekkelijk klein oppervlak. Je maakt samen het dek schoon of zwemt met dolfijnen. Wanneer het stormt zit je samen in de kajuit. Je zit kortom in hetzelfde schuitje.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.