Wat kun je van een kroonluchter verwachten?

2 min read

Als u overweegt een kroonluchter te kopen, dan is de kans groot dat u niet op zoek bent naar een gewoon armatuur. Een kroonluchter is meer dan alleen een lichtbron; het is een statement stuk. Ze werden oorspronkelijk gebruikt om te pronken met rijkdom en elegantie, in de tijd dat kaarsen of olielampen de voornaamste bron van kunstverlichting waren. Vandaag de dag zijn meer functionele, eenvoudige kroonluchters worden gebruikt om een bepaalde sfeer in een kamer te brengen.

Het monteren

Kroonluchters lijken in eerste instantie misschien intimiderend, maar ze kunnen heel eenvoudig in gebruik zijn. Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat de kroonluchter correct gemonteerd is voordat u hem gebruikt voor het beoogde doel. Juiste montage is de sleutel als u niet tevreden met het eindresultaat.

De hele kroonluchter moet stevig in elkaar gezet worden, anders breekt hij tijdens het gebruik en komen de inwendige delen bloot te liggen.

Daarom moet u er zeker van zijn dat de kroonluchter een bepaald gewicht kan dragen. Zo niet, zoek dan een alternatieve lichtbron voor de ruimte waarin hij hangt. Een kroonluchter die niet op de juiste wijze in elkaar is gezet, zal tijdens het gebruik nog steeds breken, maar het resultaat kan minder fraai zijn.

Een ander belangrijk ding om te onthouden bij het monteren van een kroonluchter is om ervoor te zorgen dat hij in balans is. Afhankelijk van het type kroonluchter kunt u instellen aan welke kant of uit welke richting het gewicht valt.

Anders kan de kroonluchter uit balans raken, wat onhandig kan zijn.

Demontage

Demontage wordt niet aanbevolen, maar soms is het nodig. Daarom moet er een manier zijn om de kroonluchter of vide lamp voorzichtig te demonteren, zodat de waarde en integriteit intact blijven.

Meestal zult u hulp nodig hebben van iemand die bekend is met het uit elkaar halen van kroonluchters om schade te voorkomen.

Probeer, indien mogelijk, de kroonluchter boven een bed of een ander zacht oppervlak in elkaar te zetten. Op deze manier is het gemakkelijker te achterhalen of er onderdelen ontbreken, misplaatst zijn of beschadigd zijn tijdens de montage.

Wees altijd voorzichtig bij het werken met lampen, stopcontacten en elektrische bedrading. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen.

Nadat u de kroonluchter in elkaar heeft gezet, moet u hem goed opstellen. Een kroonluchter moet tussen de 1,5 en 1,5 meter van de grond worden opgehangen. Als u niet zeker weet wat het meest geschikt is voor uw kamer, verander het dan totdat het goed voelt. Plaats de armatuur op een licht