Opleiding binnendienst: alles wat je moet weten

2 min read

Wil je graag op de binnendienst werken of heb je hier vroeger gewerkt maar ben je al een tijdje van de arbeidsmarkt? Dan is het slim om de opleiding binnendienst te volgen. Deze opleiding richt zich volledig op alle aspecten van de werkzaamheden die je op de binnendienst moet uitvoeren. Denk hierbij aan het schakelen tussen collega’s op de binnendienst en de buitendienst. Daarnaast ben je ook een aanspreekpunt voor klanten en is het belangrijk om klantvriendelijk en klantgericht te zijn in je gesprekken. Tijdens de opleiding, die 12 maanden duurt, wordt je volledig voorbereid op de praktijk.

Inhoud van de opleiding binnendienst

De opleiding binnendienst bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel heet Administratief Medewerker en het tweede deel heet Commercieel Medewerker Binnendienst. Het is dus belangrijk dat je het eerste gedeelte van de opleiding succesvol hebt afgerond voordat je naar het tweede deel gaat. Het eerste deel duurt 9 maanden en daarna volgen nog drie maanden waarin je dieper ingaat op verschillende onderdelen die betrekking hebben op commercieel medewerker binnendienst.

Zo ben je onder andere bezig met de commerciële werkomgeving, maar leer je ook klantgericht handelen en gestructureerde verkoopgesprekken voeren. Ook de wettelijke aspecten van de commercie komen aan bod, evenals de rol van het CRM en het offerte- en ordertraject. Wanneer je de opleiding hebt afgerond, kun je bij een organisatie aan de slag op de binnendienst. Je kunt de opleiding binnendienst op meer dan 50 locaties in Nederland volgen: er is dus altijd wel een optie bij jou in de buurt.