Ga je liever naar de sneeuw of naar de zon?

Vakantie! Lekker een (of meerdere) weekjes vrij. Maar wat ga je doen in deze tijd? Blijf je lekker thuis en geniet je van de rust of ga je liever naar het buitenland om het thuisfront te ontvluchten? Dit is een van de keuzes die je maakt als je een week of meerdere weken vrij bent. Vervolgens wordt besloten of het een vakantie wordt naar de zon of naar de sneeuw. Om je hierbij te helpen hebben we de voor- en nadelen van een zon- en sneeuwvakantie op een rij gezet! 

Zonvakantie

Het voordeel van een zonvakantie is dat je echt tot rust komt. Je vertrekt lekker naar het zuiden om daar te genieten van de zon, het strand/zwembad en goed eten. Daarnaast bezoek je af en toe een mooi dorp of een grote stad en je vakantie is compleet! Het kan natuurlijk ook zijn dat je van warm weer houdt en graag veel activiteiten onderneemt. Dan kan je ervoor kiezen om mee te doen aan excursies of watersporten te doen. Natuurlijk kun je het ook verder zoeken met een pakketreis naar Dubai. Je vakantie zit dan vol geplande activiteiten! Het nadeel van een zonvakantie is dat het altijd warm is. Als je hier niet van houdt is dit natuurlijk een groot nadeel.

Sneeuwvakantie

Een sneeuwvakantie is super avontuurlijk en heeft daarom vele voordelen voor de avonturiers onder ons. Zo kun je in de sneeuw skiën, snowboarden, sleeën, langlaufen en natuurlijk wandelen. Daarnaast zijn de dorpen in sneeuwgebieden altijd super gezellig en bovendien ziet alles met sneeuw er prachtig uit. Als laatste zijn de dorpen niet alleen overdag prachtig, ook in de avonden komt het dorp tot leven. Alle wintersporters verzamelen zich om samen een drankje te doen en te feesten op apres ski hits. Het nadeel aan sneeuwvakanties is dat het weer grote invloed heeft. Zo mag het niet te warm zijn, omdat het niet goed is voor de sneeuw en als de zon niet schijnt en het wordt mistig kan dit gevaarlijk zijn. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.