G4S veiligheidstrainingen

2 min read

Werkgevers moeten altijd zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers en derden. Er moet worden gezorgd voor veilige en goedgekeurde middelen en op de werkvloer mogen geen risicovolle situaties zijn of ontstaan. Het scholen van het personeel op het gebied van veiligheid vormt de basis van een gezonde en veilige werkomgeving. Certificering is in bepaalde sectoren zelfs verplicht. Ook moeten werkgevers zorgen voor voldoende BHV’ers. G4S veiligheids-trainingen is specialist op het gebied van veiligheidstrainingen en certificeringen. Je kunt bij G4S veiligheids-trainingen volgen om een VCA certificaat te halen of een EHBO cursus of een BHV training te volgen.

Het nut van een VCA

Hoewel een VCA niet verplicht is, is het wel de meest gebruikte manier om aan te tonen dat je aan de ARBO-wet voldoet. Opdrachtgevers gunnen steeds vaker hun werkzaamheden uitsluitend aan aannemers in het bezit van een VCA. Er zijn verschillende VCA cursussen die je bij G4S veiligheids-trainingen kunt volgen. Een VCA basis dient om aan te tonen dat je in staat bent om veilig en gezond te werken. Mensen met een leidinggevende functie kunnen de VOL-VCA behalen bij G4S veiligheids-trainingen. Alles over VCA-opleidingen vind je op de website van G4S veiligheids-trainingen.

Verschil EHBO en BHV

Er bestaan zowel EHBO-cursussen als BHV trainingen. Maar wat is daar nou het verschil tussen? Je leert in beide opleidingen immers om levensreddende handelingen uit te voeren. Het grote verschil is dat een BHV-er naast eerste hulp bieden ook een pand kan ontruimen en een beginnende brand kan bestrijden. Een EHBO’er heeft meer kennis van de eerste hulp, over het vervoeren van een slachtoffer over een korte afstand en over de vitale functies van het menselijk lichaam. Je kunt er bij G4S veiligheids-trainingen ook voor kiezen om beide cursussen te doen.