Ethereum, cryptovaluta met hoge waarde

Ethereum is een softwareplatform gebouwd op blockchaintechnologie. Klinkt ingewikkeld, en dat is het ook wel. Laten we bij het begin beginnen.

Blockchain is in de kern gewoon een technologie die transacties vastlegt. Niet alleen van geld, maar ook het versturen van een bericht wordt gezien als een transactie, of het opslaan van een document. Alle transacties die gedaan worden via blockchain, worden openbaar vastgelegd.

Transacties die worden afgesloten met behulp van blockchaintechnologie hebben dus in principe geen tussenpersoon nodig: de blockchain fungeert als controle. Hiermee wordt een taak van bedrijven die in feite een grote database zijn (denk aan banken) overgenomen door technologie. In plaats van een database die gerund wordt door bankiers, is er namelijk een database – de blockchain – zonder eigenaar die transacties afhandelt en eigendom vastlegt.  

Ethereum koers

Sinds de introductie van Ethereum in 2015 heeft het Ethereum project alsmede de ETH-cryptocurrency sterk aan populariteit gewonnen. Een van de redenen hiervoor is dat grote bedrijven zoals BP, Microsoft, Deloitte en ING zich hebben aangesloten bij het Ethereum samenwerkingsverband genaamd Enterprise Ethereum Alliance.

Experts verwachten dat de Ethereum koers in het komende jaar nog zeker 12x zoveel waard zal worden. Achterliggende reden is dat steeds meer organisaties zich zullen willen aansluiten bij de Ethereum Alliance, en steeds meer organisaties ook een beeld krijgen van de mogelijkheden van het decentrale (applicatie)platform dat Ethereum biedt.

Ethereum kopen

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.