Alles over de leukste trend: de vissershoed 

2 min read

Een vissershoed werd vroeger vooral gebruikt door, je raadt het al, vissers. Deze gaan buiten op pad om te vissen en zetten hierbij vaak een vissershoedje op. Een andere naam voor de vissershoed is ook wel de ‘buckethead’. Sinds een paar jaar zien we dat dit hoedje niet alleen maar door vissers wordt gedragen, maar steeds meer in de mode raakt. Het is nu vooral een bekend accessoire onder jongeren. Leuk, want al lang zijn er geen hoofddeksels meer in de mode geweest, en de vissershoed brengt daar verandering in. In dit artikel vertellen we je alles over de kwaliteiten van de vissershoed dames, en de verschillende soorten vissershoeden die er zoal bestaan.  

Verschillende soorten vissershoeden  

Vissershoeden komen in verschillende soorten, ook al is de vorm meestal hetzelfde. Zo kunnen de materialen verschillen en bijvoorbeeld bestaan uit leer, katoen, polyester en andere stoffen. Afhankelijk voor de weersomstandigheden kan je een geschikt materiaal kiezen, wat bijvoorbeeld waterafstotend werkt. Ga je een vissershoed alleen gebruiken als mode accessoire, dan maakt de stof niet uit, behalve dat deze natuurlijk comfortabel moet zitten. In dit geval is een vissershoed ook niet waterafstotend. Veel kampeerders, wandelaars en andere ‘outdoor’ liefhebbers, hebben echter een goede kwaliteit vissershoed, die wel zorgt voor goede bescherming tegen zon, wind en regen.  

De kwaliteiten van de vissershoed 

Vissershoeden zijn dus oorspronkelijk gemaakt voor vissers die buiten gaan vissen. Hierdoor moet de hoed bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden waar je mee te maken krijgt in de buitenlucht. Zo moet een vissershoed dames bijvoorbeeld waterdicht zijn om tegen de regen te kunnen. Ook moet een vissershoed niet zomaar af waaien als het hard waait. Daarom zit een vissershoedje het liefst wat strakker rond het hoofd, of heeft het bijvoorbeeld een touwtje wat je af kan stellen, zodat deze zorgt dat hij goed blijft zitten. Ook zijn er vissershoeden die beter tegen de hitte of tegen de kou beschermen, waardoor je ook van de temperatuur niet te veel last ervaart in de buitenlucht. Materialen en vormen passen zich aan aan de weersomstandigheden, dus zijn er ook verschillende vissershoeden die beter geschikt zijn voor bijvoorbeeld de zomer of de herfst.